Çin’de Corona virüsü salgını nedeniyle ölü sayısı son 24 saat içinde 73 artarak 724’e ulaştı. Virüs taşıdığı belirlenen kişilerin sayısı ise 35 bini aştı.
İlk kez Aralık ayında görülen ve '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. 2019-nCoV virüsünün ilk olarak Vuhan'daki Huanan balık pazarında ortaya çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.
Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda test edilmesi sonucu Çinli yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, enfeksiyonun koronavirüs (corona virus) olduğu sonucuna vardı. Koronavirüsler, büyük bir virüs ailesinin bir alt türü. Ancak yeni virüs dahil sadece yedisi insanlara bulaşabiliyor.
Corona virüs, daha çok bağışıklık sistemi düşük olan kişileri hedef almaktadır. Bu sebeple corona virüsünü yenmek için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekir. Bağışıklık sistemini güçlü tutabilmek için öncelikle sağlıklı ve güçlü bir bedene ihtiyacınız var demektir. Bunun kapsadığı bazı şeylerden birisi de beslenme düzeni ve yaşam tarzınızdır. Belli yaşın üstünde olan kişilerin corona virüsüne yakalanması muhtemeldir. Çünkü yaş faktörü bağışıklık sistemi bakımından son derece önemli bir kavramdır. Yaşlılarda bağışıklık sistemi genellikle düşük seviyeler de olabiliyor. Corona virüs ise öncelik olarak bağışıklık sistemi güçsüz kişileri hedef almaktadır.
Corona Virüse ne iyi gelir ?
Corona virüsten korunmak için antioksidan ve antienflamatuar özelliği olan besinlerden tüketmeliyiz. Bu besin takviyelerinden bazıları; Propolis, Polen, Nar, Brokoli, Arı sütü, Bal, Arı ürünleri, organik tüketim, yeterli protein alımı, soğan, lahana, kırmızıbiber, karnıbahar, A,C,B12 vitaminleri yine bağışıklık sistemi için harika bir kaynaktır. Zerdeçal, zencefil, tarçın, üzüm çekirdeği gibi antienflamatuar desteklerde bağışıklık sistemini güçlü tutmak için faydalıdır.
Propolis, malum hem antioksidan hem antienflamatuardır. Arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin tomurcuk, yaprak, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında bulunan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle işleyerek ürettiği, reçine benzeri bir üründür. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliği bulunan propolisi arılar, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı kovanlarını korumak, peteklerin hijyenini sağlamak, diğer böcek ve hayvanların kovana girişini engellemek için kullanırlar.
Propolis; nar meyvesinden 80 kat daha fazla güçlü antioksidan özelliğine sahip bir besindir. Bu sebeple güçlü antioksidanlara ihtiyaç duyduğunuz gibi propolis tek başına da yeterli bir takviye olacaktır. Bu sebeple corona virüsüne karşı koruma kalkanı olarak propolisi kullanmak doğru bir seçenek olur.