Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Yavuzeli’nde Hedik yapımına başlandı

Yavuzeli'nde Hedik yapımına başlandı

Yavuzeli ilçesinde buğdayların kaynatılmasıyla elde edilen hedik yapımı bu yılda başladı.Hedik yapımında iri ve sert taneli, protein oranı yüksek buğdaylar tercih ediliyor. Buğday...

Editor: Bot
23 Temmuz 2019 - 15:46 - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 - 15:47
Reklam

Yavuzeli ilçesinde buğdayların kaynatılmasıyla elde edilen hedik yapımı bu yılda başladı.
Hedik yapımında iri ve sert taneli, protein oranı yüksek buğdaylar tercih ediliyor. Buğday taneleri yıkandıktan sonra içi büyük ve kalaylı bakır kazanlarda kaynatılıyor. Buğday, hedik haline getirildikten sonra çerez niyetine komşulara dağıtılıyor, sofralarda yerini alıyor. Yavuzeli Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden Mustafa Albayrak, yıllardır hedik pişirme geleneğini sürdürdüklerini belirtti. Albayrak, "Her yıl olduğu gibi bu yılda bu geleneği sürdürüyoruz. Yaptığımız hediği ilgisini çeken çocuklara ve komşularımızla paylaşarak dağıtarak biz de çok mutlu oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kastamonu Tanıtım Günleri  Maltepe'de Başladı
Kastamonu Tanıtım Günleri Maltepe'de Başladı
Bu otobüsler Çanakkale'yi çocuklara götürecek
Bu otobüsler Çanakkale'yi çocuklara götürecek