Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bugün
Reklam
Reklam

Avcılar'da belediye çalışanlarından toplu sözleşme eylemi. TÜM BEL-SEN #Avcılar​ Basın Açıklaması.

03 Mart 2021 - 15:56
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi çalışanlar, Avcılar Belediyesiyle Toplu İş Sözleşmesinde yaşanan sorunları nedeniyle eylem yaptı.

 TÜM BEL- SEN 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, "Gelinen aşamada memurların 5 ikramiyesi, sözleşmeli memurların 9 ikramiyesi ödenmemiştir. Teknik personelin arazi tazminatı 2017 yılından bu yana ödenmemiştir. 31 Mart'a kadar tüm alacaklarının sözünü veren başkanın bu sözünün takipçisi olacağız" dedi.


Avcılar Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) kamu emekçilerinin toplu sözleşmede anlaşılaması üzerine emekçilerin grevleri devam ediyor.

TÜM BEL SEN İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı İsmail Sönmez yaptığı basın açıklamasında Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve yönetiminin TİS görüşmelerinde ılımlı yaklaşmadıklarını ve haksızlık yapıldığını söyledi. 

TÜM BEL SEN İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı İsmail Sönmez'in basın açıklaması ise şu şekilde;


"BAŞKANIN İNADI NEDENİYLE BİR YILDIR İMZALANAMIYOR"

Avcılar Belediyesi'nde 2020 Nisan ayinda yürürlüğe girmesi gereken toplu sözleşme Belediye Başkanının inadı nedeniyle bir yıldır imzalanamamıştır. Sayın Turan Hançerli toplu iş görüşmelerinde sendikamıza başka, toplu sözleşme komisyonunda görevli yöneticilere başka, kamuoyuna başka konuşmaktadır. Komisyonda görevli olan yöneticiler Başkanın bize söylediğinin tam tersi ifadeler kullanmaktadır. 

Komisyon başkanı, Belediye Başkanın tamam dediği maddeler için Başkan kabul etmiyor diyerek adeta aklımızla ve tüm emekçilerle alay etmektedir. Bu tür tavırlar biz emekçileri oyalamaktan başka bir şey değildir. Başkan tarafından görevlendirilen Toplu Sözleşme Komisyonu, emekçilerin değil kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmektedirler. . Taraf olduğumuz bir sözleşmede böyle bir ayrımcılığa asla izin vermeyeceğiz. Haklarımızdan ve ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. 



"AYRIMCILIĞI KABUL ETMİYORUZ"

Makamları gereği memurlardan daha çok maaş alan Başkan yardımcıları ve Müdürlere toplu sözleşmeden de fazla ödeme yapılmaktadır. Yürürlükteki toplu sözleşmede Memurlara ayda 1200 TL ödeme yapılırken başkan yardımcılarına 2350 TL, Müdürlere ise 1600 TL ödenmektedir. 2020-2021 dönemi için memurlara 150 TL artışı çok gören Başkan, yöneticilerine 300 TL artış yapmak istiyor. Memurla yöneticiler arasinda maaş farkını daha da arttıran bu ayrımcılığı kabul etmiyoruz. 

"ADAM KAYIRMA VE TARAFLI YAKLAŞIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Belediye Başkanı, Avcılar Belediyesi emekçilerine demokratlığını ve emekçiden yana olduğunu, emeğe saygılı olduğunu gösterememiştir.

"VİRÜSE KARŞI YALANCI GÜVEN HİSSİ OLUŞTURULMUŞTUR"

Salgın döneminde emekçiler özveriyle riskli ortamlarda çalışmalarına karşın Avcılar Belediyesinde gerekli sağlık önlemlerine uyulmamaktadır.  

Gelinen aşamada memurların 5 adet ikramiyesi, sözleşmeli memurların 9 adet ikramiyesi ödenmemiştir. Başta müteahhit alacağı olmak üzere belediye borçlarının önemli bir kısmı ödenmesine karşın Avcılar halkına hizmet sunan biz emekçilerin alacakları ödenmemiştir. Emekçiler Avcılar Belediye Başkanı'ndan adalet istiyor! 

 

Kamu emekçilerinin Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den talepleri şu şekilde;

-Emekçiler toplu iş sözleşmesi imzalanması için düşük artışları kabul etmiştir. Emekçinin özverisin! görmesini ve ayrımcılık dayatmasını geri çekmesini, 

-Günlük mesai saatinden fazla çalıştırılan tüm emekçilerin, müdürlerin ve başkan yardımcılarının hakları ödenmesini, 

- Pandemi döneminde riskli grupta olan ve idari izinli olan zabıta personelin maktu mesaisi kesilmesine son verilmesini ve yapılan kesintinin iade edilmelisini, 

- Sözleşmeli memurlara Mahalli idareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde belirlenen limitlerin üzerinde maaş ödenmesini, 

- Emekli olacak çalışanlara ödenen ikramiyenin devam etmesini, 

- Beş yıla yakın süredir ödenmeyen alacaklarımızın derhal ödenmesini, 

- Temsilcimize baskılara son verilmesini, sendikamızı hedef alan keyfiliklerin ve saldırıların son bulmasını, sürgünün kaldırılmasını,

-İş barışının ve çalışma düzeninin sağlanması için emekçilerin haklarına öncelik verilmesini ve alacaklarının zamanında ödenmesini istiyoruz. 

Meşru taleplerimiz karşılanana ve haklarımızı alana kadar örgütlü gücümüzle demokratik haklarımı kullanmaktan geri durmayacağız. 


Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Avni Başarır ve Avcılar İlçe yönetimden kamu emekçilerine destek vermek için grev alanına geldiler.



Biz Yazmadıysak Haber Değildir
AVCILAR HABER MERKEZİ
 www.avcilarhabermerkezi.com    
#HerŞeyAvcilarİçin​
#SonDakika​