Kurban Eti Nasıl Kavrulur ? Kavurma Yapmanın Püf Noktaları !
Reklam
  • Reklam

Kurban Eti Nasıl Kavrulur ? Kavurma Yapmanın Püf Noktaları !

29 Ağustos 2017 - 10:55

Mübarek Kurban bayramında olmazsa olmazı "kavurma" yapımı için bilnmesi gerekenleri sizler için araştırdık....en güzel kavurma nasıl yapılır?  Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli?  Kavurma yaparken lezzetli olması için neler yapmalı?  İşte Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi kavurmayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

 

Kavurma Yapılacak Et 1 Gün Dinlendirilmeli 

 

Kavurma ikramının bayramın ilk gününde itibaren başladığını, bu nedenle etlerin dinlendirilmesine fırsat bulunamadığını değerlendiren uzmanlar, ''Kuzu ve dana kavurmanın lezzetli ve yumuşak olması için etin bir gün dinlendirilmesi gerekir'' uyarısında bulundu. Aksi halde lezzetli bir kavurma yapmanın mümkün olmayacağını dile getirdi.

 

Etler Önce Harlı Ateşte "Mühürlenmeli"  

 

Uzmanlar, kuzu kavurmanın yapımına ilişkin şunları anlattı:

''Öncelikle bir süre ısıttığımız tavaya etin kendi iç yağını koyuyoruz. Yağ bir süre eridikten sonra kuzu etini tavaya alıyoruz ve etleri yaklaşık 7-8 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Biraz kavrulduktan sonra etin lezzetini ve besin değerini artırması için tüm bir soğan koyuyoruz. Soğanı doğramıyoruz çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için dağılacaktır. Tüm soğan, hem kokusunu hem de lezzetini ete verecektir. Et yemeklerinde tuz ve baharatlar en son eklenmelidir. Tuz eti sertleştirebilir ve suyunu çektirir. Etimizi harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını biraz kısıyoruz. Sonrasında acıyı seviyorsak biraz pul biber ve defne yaprağı ekliyoruz. Defne yaprağı hem kuzunun kokusunu alacaktır hem de lezzetini artıracaktır. Biraz da kekik ekliyoruz. Etimizi altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bayram kavurmamız servise hazır hale geliyor.''


Dana kavurmanın da benzer şekilde yapıldığını dile getiren uzmanlar, ancak dana kavurmaya bir bardak su eklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Uzmanlar, Dana etlerini biraz kavurduktan sonra dana etinin pişme süresi daha uzun olduğu için içerisine 1 bardak su eklenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu...

 

Bilindiği gibi, Türkiye’nin tüm yörelerinde çok sevilen kavurmanın soğan, domates ve sivri biber ilave edilerek yapılan çoban kavurma ve saç kavurma gibi çeşitleri de vardır. 

 

Haber:Yıldırım Özer

Bu haber 4068 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yarın Satışa Çıkıyor... Bu Ekmeği Yemek Cesaret İster!
Yarın Satışa Çıkıyor... Bu Ekmeği Yemek Cesaret İster!
Elon Musk Duyurmuştu... Fiyatı Belli Oldu!
Elon Musk Duyurmuştu... Fiyatı Belli Oldu!