Koyun postu içinde kışlık peynir üretiliyor
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Koyun postu içinde kışlık peynir üretiliyor

Şırnak'ta yaşayan göçerler kışlık peynirlerini koyun postunda aylarca beklettikten sonra kışın tüketmeye çalışıyor.Yılın 5 ayını yaylada geçiren göçerlerin zorlu yaşamı...

Koyun postu içinde kışlık peynir üretiliyor

Şırnak'ta yaşayan göçerler kışlık peynirlerini koyun postunda aylarca beklettikten sonra kışın tüketmeye çalışıyor.Yılın 5 ayını yaylada geçiren göçerlerin zorlu yaşamı...

Koyun postu içinde kışlık peynir üretiliyor
15 Ağustos 2020 - 13:52

Şırnak'ta yaşayan göçerler kışlık peynirlerini koyun postunda aylarca beklettikten sonra kışın tüketmeye çalışıyor.
Yılın 5 ayını yaylada geçiren göçerlerin zorlu yaşamı devam ediyor. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki yaylalarda yaşayan binlerce göçerin zorlu yayla mesaisi sürüyor. İlçeye bağlı Faraşin Yaylası'nda kalan göçerler ve besiciler yılın 5 ayını tamamladı. Besna Yaşat adındaki vatandaş çadırında koyun postunu kışlık peynir için hazırladığını söyledi. Yıllardır göçerlik yapan 4 çocuk annesi Besna Yaşat zorlu bir hayatının olduğunu kaydetti. Yaşat, "Koyun postunu hazırlıyorum kış aylarında peynir tüketmek için saklamaya çalışıyoruz. Bu yüzden bu postun içine peyniri koyup 3 ay boyunca bekletiyoruz. Yorucu işlerimiz devam ediyor. 3 gün ayran kalacak içinde daha sonra peyniri yapacağız. 5 ay yaylada kaldıktan sonra köylerimize döneceğiz. Bu işi kimse artık yapmıyor. Unutulmuş bir saklama şekli" diye konuştu.
İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"7 köyü ve Murov Dağını kurtardık"
Galatasaray 0 - 0 Fenerbahçe
Galatasaray 0 - 0 Fenerbahçe